Köttmarknaden och sprunget
Jag har börjat springa, eller har gjort det två gånger - i söndags och igår - det är helt stört att här är det som vår, jag blir lite knäpp, tror att det april/maj och så kommer jag på mig, ajuste det är bara februari. I alla fall, mitt mål är 5km på 30min, vilket jag klarade för nått år sen men mycket vatten har runnit sedan dess. Igår sprang jag 2.5km på 33 min.. grejen är väl den att rundan börjar med typ en km uppförsbacke som verkligen är en uppförsbacke. Petra vet hur den ser ut. Så här ser det ut, fram till nr. 6 är det fyjävla uppförsbacke, till nr. 7 är det lite mindre jobbigt men fortfarande uppförs till större delen:

Hoppas att jag klarar mitt mål, men det tror och hoppas jag, även om jag måste halvera min tid.
Sen så har jag börjat tänka mer på vad jag äter, inte i bantningssyfte eller så, utan mer för miljön och djuren. Det är så jävla äckligt hur djur blir behandlade bara för att vi ska kunna äta billigt kött. T.ex. så får grisar antibiotika för att förebygga sjukdomar som har uppkommit (EU har förbjudit antibiotikagivning förutom om det ges i förebyggande syfte). Producenterna vill ha ett djur som ger maximal med kött, djuren får sämre immunförsvar och då tar man till antibiotika för att förhindra smittspridning och sjukdomar. Dessutom leder den här avlingen till att djuren får ont, knäna t.ex. är inte anpassade för att hålla uppe en sådan tung vikt. Suggorna föder i genomsnitt 12-16 suggor per graviditet och är så tunga att de tvingas bo i burar för att inte klämma ihjäl kultingarna. Det här kan ske i Sverige också, kanske inte lika extremt men kontrollen av smittspridning är oftast på egen hand, och inte bara i något östeuropeiskt land eller Kina. Vi har ju samma lagar som resten av EU. Sen så tror jag väl inte att kossorna runtom Ånäset har det så dåligt men jag tänker bara att om en vill ha kvalité måste en betala för den. Det som är bra här i Tyskland är att de har köttaffärer som är lokala (och enligt Jojje kommer köttet därifrån härifrån) och inte bara fryst, stormarknadsförpackad. Förresten, även om det står på ett paket att ursprungslandet är Sverige så kan det finnas kopplingar till andra länder i den förpackningen, typ Polen. Läs "Döden i grytan" av M-E. Nilsson och H. Ennart. Plus så ska jag försöka köpa grönsaker/frukt som är säsongsaktuella.
Om det är någon som har orkar läsa igenom det här, grattis! ;)

Hejrååå!
Orkade bara läsa halva :-(